2001-ben Balatonfüreden a Kertészeti szakiskolában indult felnőtt képzés keretében szőlész-borász szak,beiratkoztam ,és 2 év alatt elsajátítottam az elméleti részét. Itt sok helyi, ekkor már jónevű borászal ismerkedtem meg, akik szívesen megosztoták tapasztalataikat és tudásukat velem. Az első években adtam bőven feladatot a pálinka főzőnek,mivel borként nem tudtam volna eladni a terméket.
Később vetünk még egy hektárt és még egyet,jelenleg a családunk 7Ht.-on gazdálkodik.A területünk Balatonszőlősőn,és Lovason és Tihanyban van.
Fajtákat tekintve: Rizling, Szürkebarát, Sauvignon Blanc, Irsai, Kékfrankos.
Hogy megismertesük a borainkat a Vendégekkel-Vásárlókkal, 2009 -ben kialakítotunk az Alsóörsi családi birtokon egy étterem- borozót ahol tradicionális Magyar ételeket szolgálunk fel,a zsíroskenyértől a kemencés libacombig, a boraink mellé.
Most már ez első számú szerelmem a szőlő,és a vele kapcsolódó munkálatok. Direkt nem írtam hogy "munkák", mert ami munka az fáraszt, engem ez feltölt,és kiteljesít.
Már nem adok feladatot a pálinka főzőnek! és évről évre több díjat nyertem a borainkal,de a lagnagyobb díjat az elégedet vendégektől kapom ami a számunkra a mindenél többet ér.
Értékelje az éttermet!
Kérjük, lépjen be a hozzászóláshoz!
Hozzászólás vendégként