- Önök egész évben nyitva vannak, ugye?
Igen egész éves a nyitva tartás
- Mennyivel másabb a nyári vendégkör, mint az őszi, téli?
Nyári vendégeink 95 %-a magyar, megoszlik vitorlázók, a helyben nyaralóval rendelkezők és az egyszerű turisták között. 5 % külföldi vegyesen.
Télen elsősorban azért számíthatunk a’la carte vendégekre, mert Tihany többi étterme zárva tart. A téli vendégkör szinte 100 %-ban magyar vendégekből áll. Természetesen lényegesen kisebb létszámban fordulnak elő mint nyáron. Mindkét esetben előszeretettel keresik kulináris ételeinket.
- Számunkra a szezon egyik legrafináltabb étlapja mindenképp az Önöké. Ha jól látjuk, sok alapanyag helyi termelőktől érkezik, ugye?
Igen. Badacsonyból Istvándy, Káptalantóti kecskefarm, Monoszló és Csopak jelentik a fő beszerzési forrásainkat.
- Az étlapjuk azért is nagyon tetszett, mert sok mindenkit megszólít, a magyar vendégek éppúgy találnak rajta izgalmas dolgot, mint a külföldiek. Alapvetően mégis kik az étterem célcsoportja?
Célcsoportunk minden vendég, aki szeretné a nyaralását emlékezetessé tenni egy kellemes környezetben eltöltött igényes vacsorával.
- Karolina Nagymama tényleg létezik?
Sajnos már nincs köztünk, de legendás receptjei általunk is tovább élnek.
- Melyik az a recept konkrétan, aminek ő volt a megalkotója, és mi ennek a receptnek az érdekessége?
A Beef tea néven étlapunkon szereplő marhahúsleves többek között az ő receptjén alapul.
- Az idei nyár jóval izgalmasabb gasztronómiai értelemben, mint a korábbiak, van már komoly látható hatása annak, hogy sok tehetséges ember összefogott a Balatoni gasztronómia érdekében. Önök tapasztalnak ebből valamit? Van ennek pozitív hozadéka?
Természetesen. Egyre több a gasztronómiában jártas és különlegességeket kereső vendég, aki hozzánk érkezik.
- Tihany vélhetően az ország egyik legszebb pontja, Önök pedig a félsziget legszebb helyén élvezik a panorámát. Milyen érzés és milyen felelősség ez?
Az érzést nem kell különösebben ecsetelni, örülünk, hogy Tihany egyik legszebb helyén dolgozhatunk. A felelősségünk abban nyilvánul meg, hogy ezt a csodálatos látványt semmiképpen nem szabad elrontanunk egy olyan étellel, amely a vendégekben kérdéseket hagy. Arra törekszünk, hogy a gasztronómiai és természeti értékek egymást kiegészítve emeljék a hely varázsát.
Értékelje az éttermet!
Kérjük, lépjen be a hozzászóláshoz!
Hozzászólás vendégként