A Figula Pincészet 1993-ban alakult a Pannon táj ékköveként emlegetett Balaton régióban. A dédapa, Tolnay István, a XIX. században Balatonfüred legtekintélyesebb borosgazdái közé tartozott, így az út számunkra ki volt jelölve.
Pincészetünk évente 100-180 ezer palack bort készít. Füredi, pécselyi és balatonszőlősi ültetvényeinkről üde, frissességüket évekig megőrző fehérborokat készítünk. Legjobb területeinken különleges minőségű gyümölcsöt tudunk termelni, így választékunkban mind fehér, mind vörösborok tekintetében megjelennek fajta- és dűlőválogatások is.
A természeti adottságok szerencsés találkozása, a táj és a szőlőművelő egymásra találása teszi szőlőskertjeinket oly gyönyörűvé, Balatonunk bármely partjáról szemléljük is a túloldalt.
Értékelje az éttermet!
Kérjük, lépjen be a hozzászóláshoz!
Hozzászólás vendégként