×

Figyelmeztetés

Az adminisztrátor letiltotta a mail funkciót.
Nyomtatás
kedd, 04 augusztus 2015 00:00

Interjú Fábián Lászlóval, az Echo Residence étteremvezetőjével

Értékelés:
(1 szavazat)

A Balaton-felvidék egyik legizgalmasabb éttermének vezetőjét faggattuk! Kérdezz tőle te is! Szólj hozzá bátran!

- Önök egész évben nyitva vannak, ugye?

 Igen egész éves a nyitva tartás

- Mennyivel másabb a nyári vendégkör, mint az őszi, téli?

 Nyári vendégeink 95 %-a magyar, megoszlik vitorlázók, a helyben nyaralóval rendelkezők és az egyszerű turisták között. 5 % külföldi vegyesen.

Télen elsősorban azért számíthatunk a’la carte vendégekre, mert Tihany többi étterme zárva tart. A téli vendégkör szinte 100 %-ban magyar vendégekből áll. Természetesen lényegesen kisebb létszámban fordulnak elő mint nyáron. Mindkét esetben előszeretettel keresik kulináris ételeinket.

- Számunkra a szezon egyik legrafináltabb étlapja mindenképp az Önöké. Ha jól látjuk, sok alapanyag helyi termelőktől érkezik, ugye?

 Igen. Badacsonyból Istvándy, Káptalantóti kecskefarm, Monoszló és Csopak jelentik a fő beszerzési forrásainkat.

- Az étlapjuk azért is nagyon tetszett, mert sok mindenkit megszólít, a magyar vendégek éppúgy találnak rajta izgalmas dolgot, mint a külföldiek. Alapvetően mégis kik az étterem célcsoportja?

 Célcsoportunk minden vendég, aki szeretné a nyaralását emlékezetessé tenni egy kellemes környezetben eltöltött igényes vacsorával.

- Karolina Nagymama tényleg létezik?

 Sajnos már nincs köztünk, de legendás receptjei általunk is tovább élnek.

- Melyik az a recept konkrétan, aminek ő volt a megalkotója, és mi ennek a receptnek az érdekessége?

 A Beef tea néven étlapunkon szereplő marhahúsleves többek között az ő receptjén alapul.

- Az idei nyár jóval izgalmasabb gasztronómiai értelemben, mint a korábbiak, van már komoly látható hatása annak, hogy sok tehetséges ember összefogott a Balatoni gasztronómia érdekében. Önök tapasztalnak ebből valamit? Van ennek pozitív hozadéka?

 Természetesen. Egyre több a gasztronómiában jártas és különlegességeket kereső vendég, aki hozzánk érkezik.

- Tihany vélhetően az ország egyik legszebb pontja, Önök pedig a félsziget legszebb helyén élvezik a panorámát. Milyen érzés és milyen felelősség ez?

Az érzést nem kell különösebben ecsetelni, örülünk, hogy Tihany egyik legszebb helyén dolgozhatunk. A felelősségünk abban nyilvánul meg, hogy ezt a csodálatos látványt semmiképpen nem szabad elrontanunk egy olyan étellel, amely a vendégekben kérdéseket hagy. Arra törekszünk, hogy a gasztronómiai és természeti értékek egymást kiegészítve emeljék a hely varázsát.

Az étterem adatlapja

Megjelent: 4645 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 04 augusztus 2015 13:48

Értékelje az éttermet!

Hozzászólás vendégként

0
a Felhasználási Feltételeket.
  • Nincs hozzászólás