Nem tagadom, arra gondoltam, hogy a nagy átlag kisvárosi színvonalat hozza majd, esetleg kicsit felülteljesíti. Hatalmas csalódás lett, pozitív értelemben. Az étlapot olvasva már gyanakodtam. A szokásos sajttal-sonkával töltött pulykamell mellett rozé kacsamell mézes-csípős mártással, cigánypecsenye mellett többféle csiga, kagyló. Még mindig kételkedtem, mondani bármit lehet. Aztán az első falatok után gyakorlatilag biztos voltam benne, hogy az egyik mércém ők lesznek.
A zalai kisváros központjában található az étterem, udvarával átjárót képezve az egyik fő útvonal és egy csendesebb tér közt. A helyben rejlő lehetőségeket maximálisan ki is használta a tulajdonos: a kerthelyiség hatalmas, járókelők sétálnak, ismerősök üdvözlik egymást.
A környezet meggyőző: jó minőségű, jó érzékkel berendezett belső terek, több, elkülönülő terem, köztük egy pubszerű, pörgősebb résszel. Gyakorlatilag alkalmas nagyobb és kisebb rendezvények lebonyolítására, egy baráti sörözésre, csendes összebújásra, üzleti ebédekre. Nyáron pedig nyitva a már említett kerthelyiség, olyan fagylaltválasztékkal, ami egy gyakorlott diétázót is komoly kihívások elé állít. Nem éri meg ellenállni.
A konyha pedig megdöbbentően sokoldalú. Legyen szó napi menüről, bármikor elfogyasztott étlapon szereplő fogásról, borkóstolóra álmodott menüsorról, vagy egyéni kérésre finomhangolt ételről, a konyhafőnök, Nagy Ferenc, Frici nem tud tévedni. Képes arra, hogy az egyszerűbb ételek kedvelői megkaphassák a megszokott ízeket (bár, némi csavart azért visz az elkészítésbe), de kompromisszum nélkül élvezhesse az étkezést az is, aki az élmény kedvéért jár étterembe. Ebben tökéletes az összhang a teljes csapatban: mindenki úgy teszi a dolgát, olyan kedvességgel, humorral, precizitással, hogy az ott töltött idő minden perce szórakozás lesz. Figyelnek arra, hogy a helyi termékekben lévő lehetőségeket kihasználják, ezzel kölcsönösen segítve egymást. Így az étlapon megtalálhatók a zalaszentgróti csigafeldolgozó termékei, vagy az óhídi kézműves sajtok, míg az itallapról csáfordi folyóborok közül is választhatunk.
Az étterem pizzériaként is bizonyított, valamint évente több alkalommal rendeznek gourmet borvacsorákat, ahol egy-egy kiemelkedő pincészet képviselője ismerteti a borokat, amelyek a séf menüsorát kísérik teljes harmóniában.
Sajnos, a távolság miatt nem lehetek gyakori vendég, de jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki kis (vagy kicsit nagyobb) kitérővel meglátogathatja az éttermet.
Értékelje az éttermet!
Kérjük, lépjen be a hozzászóláshoz!
Hozzászólás vendégként