A budai Locavore étterem pazar kilátással, ínyenc fogásokkal és rendkívüli borválasztékkal a Tabán egyik gyöngyszeme.
A Locavore azonban nem csak a naphegyi étterem hangzatos neve, de egy amerikai eredetű fogalom, filozófia, melyet az étterem csapatának minden tagjának hitvallása is. Egészen pontosan egy régi-új szemlélet és törekvés, hogy minél több helyi gazda által előállított alapanyagot használjunk a konyhában.
A Locavore-ban könnyen nyomon követhető az alapanyagok útvonala. A kecske- és tehénsajtok az őrségi ínyesmestertől, Buzás Attila Sándortól érkeznek. A tehéngomolya, az orda és a joghurt a kulcsi gazda, Sibáné Pintér Brigitta gondosságát dicsérik. Az előszállási termesztő, Takács Ferenc érdeme, hogy a méz sűrű, a dió friss és a fűszerpaprika jó, füstös ízű. A sót sem kell feltétlenül a tengertől szállítani, ha az egyik legkitűnőbb „lelőhely”a parajdi sóbarlang.
A Locavore vendégei nem szimplán egy ebédet vagy vacsorát kóstolhatnak, de az étkezés kulináris élmény is egyben. Miközben a karizmatikus chef, Halász István újabb és újabb fogásokat varázsol az asztalra, a vendégek megismerhetik a tradicionális és modern konyhaművészet különböző kombinációit is.
Értékelje az éttermet!
Kérjük, lépjen be a hozzászóláshoz!
Hozzászólás vendégként