A Pata Negra Tapas Bár életre hívásának oka egyfajta tisztelgés a spanyol kultúra és gasztronómia előtt. Losits Vilmos és Mókusz Szilveszter - a két tulajdonos - több éves spanyolországi tartózkodásuk alkalmával találkoztak a társasági élet ezen különös formájával, melynek egyszer s mindenkorra elkötelezettjei és szerelmesei lettek. Szenvedélyes kutatásuk és kitartó munkájuk gyümölcseként 2004 őszén megnyitották Magyarország első tapas bárját, melyben minden apró részlet - az ételektől az italokig, a csempétől a szalvétáig - hamisítatlan mediterrán hangulatot idéz. Négy évnyi sikertörténet után, a nagy érdeklődésre való tekintettel, a tulajdonosok 2009-ben megnyitották budai éttermüket is, mely választékában, stílusában megegyezik Kálvin téri elődjével.
Kinek ajánljuk?
Mindenkinek, aki szereti a mediterrán ízeket, a sokszínű, mégis tradícionális alapokra épülő spanyol konyhát, a beszélgetéssel egybekötött falatozás-italozás örömét, a közvetlen spanyolos laza hangulatot, a fesztelen légkört, ahol nem kell viselkedni, akár kézzel is ehet vagy tunkolhat az ember, s nem kell szégyenkeznie az olívaolajjal lecsöpögtetett papírterítő miatt... Hisszük és valljuk, hogy a tapas-ozás nem csupán finom ételekről és italokról szól, hanem ennél jóval többet jelent. A tapas számunkra egy életérzés, melyre ha valaki ráérez, könnyen szenvedélyévé válhat. Gyere el hozzánk és tapasztald meg személyesen!
Értékelje az éttermet!
Kérjük, lépjen be a hozzászóláshoz!
Hozzászólás vendégként