×

Figyelmeztetés

Az adminisztrátor letiltotta a mail funkciót.
Nyomtatás
kedd, 06 január 2015 00:00

János Pince Alsóörs

Írta:
Értékelés:
(3 szavazat)

A nevem Uzinger János, 2000-ben kezdtem szőlészkedni és vettem az első hektárt. Az első év után jöttem rá, hogy én mennyire nem értek ehhez.

 2001-ben Balatonfüreden a Kertészeti szakiskolában indult felnőtt képzés keretében szőlész-borász szak,beiratkoztam ,és 2 év alatt elsajátítottam az elméleti részét. Itt sok helyi, ekkor már jónevű borászal ismerkedtem meg, akik szívesen megosztoták tapasztalataikat és tudásukat velem. Az első években adtam bőven feladatot a pálinka főzőnek,mivel borként nem tudtam volna eladni a terméket.

Később vetünk még egy hektárt és még egyet,jelenleg a családunk 7Ht.-on gazdálkodik.A területünk Balatonszőlősőn,és Lovason és Tihanyban van.

Fajtákat tekintve: Rizling, Szürkebarát, Sauvignon Blanc, Irsai, Kékfrankos.

Hogy megismertesük a borainkat a Vendégekkel-Vásárlókkal, 2009 -ben kialakítotunk az Alsóörsi családi birtokon egy étterem- borozót ahol tradicionális Magyar ételeket szolgálunk fel,a zsíroskenyértől a kemencés libacombig, a boraink mellé.

Most már ez első számú szerelmem a szőlő,és a vele kapcsolódó munkálatok. Direkt nem írtam hogy "munkák", mert ami munka az fáraszt, engem ez feltölt,és kiteljesít.

Már nem adok feladatot a pálinka főzőnek! és évről évre több díjat nyertem a borainkal,de a lagnagyobb díjat az elégedet vendégektől kapom ami a számunkra a mindenél többet ér.

További információk

  • Cím:

    János Pince Alsóörs, Loki u.60.

  • Telefonszám: +36-20-586 53333
Megjelent: 3187 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 25 augusztus 2022 08:00

Értékelje az éttermet!

Hozzászólás vendégként

0
a Felhasználási Feltételeket.
  • Nincs hozzászólás