Weboldal készítés éttermeknek

A legjobb éttermek Budapest területén - csak Önért!

vasárnap, 31 augusztus 2014 00:00

Ikon Étterem Debrecen

Értékelés:
(1 szavazat)

Képzeljünk el egy vajas kenyeret paradicsommal, esetleg pár vékony szelet újhagymával. Emlékszünk még gyermekkorunkban mennyire szerettük. Most mi a helyzet vele? Szeretjük még? Ha egy multikban kapható szeletelt kenyérből és rossz minőségű vajjal, éretlen, nem is igazán piros paradicsommal készítjük, jó lesz-e? Nem, nem lesz jó. Azért nem lesz jó, mert az alapok sántítanak. Nem jó a kenyér. Nem jó a vaj. Éretlen a paradicsom. Ha ropogna a kenyér héja, ha házi, selymes lenne a vaj, ha a nagyi szedné a paradicsomot a kertben, ami termőföldön, napon és esővízen kívül nem sok mindent látott. Tudjuk-e, illetve akarjuk-e tudni, hogy mit nem kap egy télen vásárolt paradicsomnak látszó valami? Három dolgot: Földet, Esőt és Napot. Tudjuk-e, hogy a kenyérhez négy dolog kell? Liszt, víz, só és élesztő. Olvassuk el egyszer egy szeletelt kenyér összetevőit. Legalább tíz tételből áll a lista. Nem csoda hát, ha már nem szeretjük a vajas kenyeret paradicsommal.
Ott a sült csirke, amit annyira imádtunk régen. Nem mi változtunk, hanem a csirke. Ha az alapok nincsenek rendben, akkor az egész szerkezet esetlen, életképtelen. Figyeljünk arra hogy mit eszünk, vagy hogy mivel etetnek minket!

Nálunk az étteremben erre tanítjuk a fiatal szakácsokat. Kóstoljanak meg egy érett paradicsomot csipet tengeri sóval. Kóstoljanak meg egy házi kacsából sült tepertőt, ropogós kenyérrel, igazi lilahagymával. Egy illatos, aranyló húslevest tanyasi csirkéből, igazi zöldségekből. Egy Tiszából fogott pontyot, a tenyésztett, zsíros, áruházakban kapható helyett. Ezek az alapok, amiken keresztül meg fogják érteni, mennyire fontos az alapanyagok minősége. Hiába a modern konyhatechnológia, hiába a sok ízfokozós fűszerkeverék. Ha a csirke természetes táplálék és napfény nélkül nő meg, alig öt hét alatt, nem lehet jó. Nem lehet finom. De a legfontosabb, hogy nem lehet egészséges.



Itt az IKON-ban mindenki megértette és vallja, hogy a kiváló alapanyagnál nincs fontosabb, ha csúcsgasztronómiára adja a fejét az ember fia. Mert tudatosan, vagy tudat alatt mindenki, aki hozzánk valaha betért, megért ebből valamit. Megérzi, hogy a szakmai tudás és modern technológia szép szavak ugyan, de ha az alapok sántítanak, mit sem érnek. Ezt képviseljük mi alázatosan, mert ha egyszer erre az ösvényre tévedtünk, már nincs visszaút. Soha többé. 
Szeressünk főzni, szeressünk enni bátran!

További információk

Megjelent: 1934 alkalommal

Értékelje az éttermet!

Hozzászólás vendégként

0
a Felhasználási Feltételeket.
  • Nincs hozzászólás

Gasztro ajánló

  • 1
  • 2
  • 3

Étterem kereső

Kedves Olvasónk!

Ha szívesen írna gasztro blogot vagy gyakran jár étterembe és másokkal is megosztaná tapasztalatait, szívesen helyet adunk Önnek! Szóljon nyugodtan!

Éttermek, figyelem!

Nyereményjátékainkhoz és étterem ajánlóinkhoz éttermeket keresünk! Cserébe komoly reklámot biztosítunk! Érdeklődni itt lehet!

Belépés

Olvasóink

Oldalainkat 166 vendég és 0 tag böngészi

Hírlevél