A mai állapot elérése egy sor tudatos és kevéssé tudatos döntés eredménye volt. A kezdeteket a nagyapa után kárpótlásként visszakapott parányi családi szőlő bővítése, majd újratelepítése jelentette. Akkoriban nem voltak komoly birtoképítési szándékaink. A régi családi hagyományokat követve és a borkészítés örömének adózva foglalkoztunk a szőlővel és a borral. A kezdeti hobbi korszak végét – ha akkoriban még nem is igazán éreztük – a mai pince 2001-es megépítése jelentette. Egy évre rá a tájjelegű főépület is megépült. 2005-ben került sor az első pincebővítésre, mellyel együtt éttermünk is elkészült. Aki évről-évre ellátogat hozzánk, láthatja, hogy a munka még messze nem állt meg. Önerőből, apránként igyekszünk fejleszteni, bővíteni.
Jelenleg 7 hektáros birtokméretnél járunk, melyről 25-30 ezer palack bort töltünk le évente. A pincét lassan kinőjük és a kezdeti hobbi méretet is már régen meghaladtuk. Az időközben önálló vállalkozássá fejlődött birtokon a család minden tagja szabadidejéhez mérten igyekszik besegíteni. Jelenleg a borászati munkát és a birtok igazgatását főállásban jómagam végzem, a cégügyek ügyes-bajos dolgainak intézésében pedig édesanyám segítségére támaszkodhatok. Bár a családban senkinek, így nekem sincs szőlészeti és borászati irányú végzettségem, a szakmát már gyerekként lépésről-lépsére, atyám tapasztalatait átvéve kezdtem elsajátítani, majd autodidakta módon fejleszteni.
Értékelje az éttermet!
Kérjük, lépjen be a hozzászóláshoz!
Hozzászólás vendégként